kunst- en cultuurreizen

back-button_u

Wageningen-Otterlo [Beelden op de Berg]

De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
 • De twaalfde editie van 'Beelden op de Berg' heeft als thema ‘Heksenkruid’ en gaat over gebruik en misbruik van planten, bomen en natuur vanuit een niet-Europees perspectief. Het Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg is hiervoor de perfecte locatie.
 • Curator Mirjam Westen heeft een groot aantal nationale en internationale kunstenaars uitgenodigd het thema via hun werk of installatie nader in beeld te brengen.
 • In Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoeken we Jachthuis Sint Hubertus en Museum Kröller-Müller in Otterlo.
 • Inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering, beeldend kunstenaar.

 

(VOORLOPIG) PROGRAMMA + REISSCHEMA

Vrijdag 14 juni        

09 uur: vertrek per luxe touringcar vanaf Nijmegen-CS.
Ca. 9.45 uur: opstapmogelijkheid bij Arnhem-Centraal (Sonsbeekuitgang).
Ca. 10.15 uur: aankomst in Wageningen bij het Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg.
Tijdens een koffie- en theeronde zal Jan Meijering nader ingaan op het thema ‘Heksenkruid’ van de    expositie ‘Beelden op de Berg. Zie ook: www.beeldenopdeberg.nl .
Aansluitend maken we een wandeling langs de objecten en verdere kunstuitingen in het park.

Lunchpauze in het park.

Middag: na aankomst in Het Nationale Park De Hoge Veluwe volgt een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Het gebouw is rond tussen 1915 en 1920 ontworpen door H.P. Berlage (1856-1934). Zie ook www.hogeveluwe.nl.

Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo blijft een genot. De collectie bevat topstukken van o.a. Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso. In de uitgestrekte beeldentuin  zien we een grote variatie van sculpturen van bekende en minder bekende kunstenaars. Zie ook www.krollermuller.nl.

Ca. 18 uur zijn we terug bij Arnhem-Centraal.
Ca. 18.30 uur: aankomst bij Nijmegen-CS.

 1. Vervoer: u wordt vanaf Nijmegen-CS resp. Arnhem-Centraal vervoerd per luxe Zie ook OPM. 4.
 2. Programma / excursies / goed ter been / audiosysteem: het excursieprogramma is voorlopig. Ca. 8 dagen vóór vertrek ontvangt u nadere informatie en de deelnemerslijst. Tijdens de excursies zullen we regelmatig de bus verlaten en te voet verder gaan. Deelnemers dienen daarom goed ter been te zijn. Wij zullen tijdens de excursies gebruik maken van het audiosysteem van De Gouden Engel. Wij hebben goede ervaringen met de 'oortjes' en oortelefoons, ook bij mensen met een gehoorapparaat.
 3. Inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Naast zijn werk als kunstenaar is hij werkzaam als docent aan het Kunstbedrijf Arnhem en verzorgt hij cursussen voor volwassenen en kinderen. Jan Meijering begeleidde reeds vele reizen voor De Gouden Engel o.a. naar de Biënnale van Venetië en de Documenta in Kassel. Zie ook www.janmeijering.nl. Gerard Kemna is uw algemene begeleider. Hij zal zorgen dat de dagreis naar wens verloopt.
 4. Minimum aantal deelnemers: De reissom is gebaseerd op een minimum van 21 deelnemers. Indien dit aantal niet gehaald bestaat de mogelijkheid dat er met 2 minibusjes gereisd wordt.
 5. Donateurs van Stichting De Gouden Engel (alsook hun eventuele medereiziger) ontvangen een korting van € 10,-- p.p. op deze reis. U bent donateur wanneer u minimaal € 35,- als Donatie-2024 hebt overgemaakt op ING-banknummer NL78 INGB 0000 0701 05 t.n.v. Stichting De Gouden Engel te Nijmegen.
 6. VOORLOPIGE OPGAVE IS MOGELIJK! Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen dan adviseren wij u een voorlopige opgave. Wij blijven dan kosteloos een plaats voor u vrijhouden tot u van ons een berichtje krijgt, waarna u zo snel mogelijk moet beslissen.

 

Reisvoorwaarden. Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van De Gouden Engel van toepassing. U kunt deze hier lezen of downloaden.

Inbegrepen:

 • vervoer per luxe touringcar gedurende de gehele excursiedag
 • alle entrees en bezoekkosten
 • koffie / thee
 • fooi voor de chauffeur
 • inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering
 • algemene begeleiding: Gerard Kemna

Niet inbegrepen:

 • lunch

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen, dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.


  inschrijvingvoorlopige opgave

  Reisgegevens

  Nederland

  reiscode: 432

  • Dagreis
  • Busreis

  Data: 14 juni 2024

  Duur: 1 dag

  Reissom: € 190,--