kunst- en cultuurreizen

back-button_u

Verrassingsreis

Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen

Een jaarlijkse en zeer populaire reis van De Gouden Engel. Beeldende kunst, architectuur, historie, muziek, natuur en landschap zijn vaste onderdelen van het excursie programma.

 • We verklappen reeds dat het overnachtingsadres vlakbij Nijmegen zal zijn.
 • Bovendien is het lustrumfestival t.g.v. ’35 jaar De Gouden Engel’ (zie reiscode 304) deels opgenomen in deze reis, eveneens met de nodige verrassingen en hoogtepunten!
 • Diverse begeleiders van DGE en plaatselijke gidsen zullen hun medewerking verlenen. Algemene begeleiding: Gerard Kemna, Hilde van Zalk en Paula Wijkamp

VOORLOPIG PROGRAMMA

Donderdag 6 juli
9.30 uur: vertrek per luxe touringcar vanaf Nijmegen-CS.
Tussen 10 en 10.30 uur: opstapmogelijkheid nabij een nader te bepalen NS-station.
Aansluitend: start van een gevarieerd 3-daags excursieprogramma met o.a. bijzondere architectuur, museumbezoek, kunst in de openbare ruimte, tuin- en landschapskunst, muziek.
Eind van de middag: aankomst bij hotel Erica in Berg en Dal, bij Nijmegen (2 overnachtingen)
Avond: diner in het restaurant van het hotel.

Vrijdag 7 juli
Vervolg van een gevarieerd excursieprogramma. Details worden op de dag zelf bekend gemaakt, o.a. museumbezoek. Bij goed weer volgt 's middags een wandeling door een bijzonder natuurgebied.
Ca. 16 uur zijn we terug bij het hotel in Berg en Dal.
Avond: feestelijke avond met diner en muzikale intermezzi t.g.v. 35 jaar De Gouden Engel, samen met een schare van (oud-)reizigers en (oud-)begeleiders van De Gouden Engel.

Zaterdag 8 juli
Vervolg excursieprogramma. Activiteiten in het kader van het Lustrumfestival t.g.v. 35 jaar De Gouden Engel zijn onderdeel van deze dag, o.a. een concert door het orkest Holland Baroque, Tuur Florizoone (accordeon), Johanna Willig-Rosenstein (dans) om 16.30 uur in de grote Bartholomeuskerk in Beek bij Nijmegen.
Ca. 18 uur: na-borrelen met muziek van orkest Kladderadatsch; einde verrassingsweekend.
Ca. 19 uur: aankomst bij Nijmegen-CS.

1. De laatste informatie over de overige opstapplaats(en) ontvangt u ca. 8 dagen vóór vertrek. Nijmegen is de eerste opstapplaats. Wanneer u twijfelt of u de over de ontmoetingsplek 's ochtends tijdig kunt bereiken kunt u bellen voor 'een klein tipje van de sluier' .................. Hotelinformatie zullen we u reeds geven: Hotel Erica (4**) in Berg en Dal bij Nijmegen. NB. Deelnemers uit Nijmegen e.o. die thuis willen overnachten ontvangen en korting van € 100,-- op de reissom. Vervoer hotel-Nijmegen CS v.v. onder voorbehoud.

2. Begeleiding: medewerkers van De Gouden Engel en plaatselijke gidsen zorgen voor de inhoudelijke begeleiding. Algemene begeleiding: Gerard Kemna.

3. Excursies / goed ter been / audiosysteem: het excursieprogramma is voorlopig. Ca. 8 dagen vóór vertrek ontvangt u nadere informatie en de deelnemerslijst. Tijdens de excursies zullen we regelmatig de bus verlaten en te voet verder gaan. Deelnemers dienen daarom goed ter been te zijn. Wij zullen tijdens de excursies gebruik maken van het audiosysteem van De Gouden Engel. Wij hebben goede evaringen met de 'oortjes' en oortelefoons, ook bij mensen met een gehoorapparaat.

4. 35 Jaar DE GOUDEN ENGEL. Een feestelijk diner, omlijst met muziek (7 juli), en diverse concerten van het Lustrumfestival (8 juli) zijn onderdeel van deze Verrassingsreis. Zie ook reiscode 304.

5. COVID--19 en verder (najaar 2022): de strenge corona-regels zijn voorlopig niet meer van kracht. Wij zullen u vlak voor de reis informeren hoe te handelen wanneer u corona-gerelateerde klachten hebt.

6. Minimum aantal deelnemers. De reissom is gebaseerd op een minimum van 28 deelnemers. Indien dit aantal niet gehaald wordt kan de reissom met maximaal € 50,-- p.p. verhoogd worden. Dan wordt het voor iedereen een feest!

7. Donateurs van Stichting De Gouden Engel (alsook hun eventuele medereiziger) ontvangen een korting van € 10,-- p.p. op alle korte reizen en dagactiviteiten. U bent donateur wanneer u minimaal € 30,- als Donatie-2023 hebt overgemaakt op bankn-nr.
NL78 INGB 0000 0701 05 van Stichting De Gouden Engel.

8. VOORLOPIGE OPGAVE IS MOGELIJK! Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen dan adviseren wij u een voorlopige opgave. Wij blijven dan kosteloos een plaats voor u vrijhouden tot u van ons een berichtje krijgt, waarna u zo snel mogelijk moet beslissen.

 

Inbegrepen:

 • - vervoer per luxe touringcar en/of minibus gedurende de gehele reis;
  - 2 overnachtingen in hotel Erica in Berg en Dal; toeslag alleengebruik kamer: € 90,--
  - toeristenbelasting
  - 2x ontbijt, 2x diner
  - entrees en bezoekkosten tot een bedrag van maximaal € 30,-- p.p.
  - boottocht (onder voorbehoud)
  - diverse concerten van het Lustrumfestival tgv 35 jaar DGE
  - fooien voor chauffeur en keukenpersoneel
  - kunsthistorische en algemene begeleiding tijdens gehele reis.

Niet inbegrepen:

 • - (eventuele) overige maaltijden
  - eventuele overige kosten van entrees, bezoekkosten en OV.

   

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen,

dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.


  inschrijvingvoorlopige opgave

  Reisgegevens

  Nederland

  Reiscode: 303
  • Verrassingsreis

  Data: 6 t/m 8 juli 2023

  Duur: 3 dagen

  Reissom: