Hombroich

Oude en nieuwe kunst, architectuur en landschap harmonisch verenigd op drie bijzondere locaties: Museuminsel Hombroich, Langen Foundation en de Skulpturenhalle Thomas Schütte. Reisverlenging mogelijk met een extra dag Düsseldorf (zie reis 909). Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten.
 • Museumeiland Hombroich, gelegen in de uiterwaarden van het riviertje de Erft, een oase van rust in elk jaargetijde.
 • Natuur, architectuur en kunst vormen er een bijzondere eenheid.Geometrische paviljoens, ontworpen door de beeldhouwer-architect Erwin Heerich, liggen als megasculpturen verscholen in het groen.
 • Ook bezoek aan het nabijgelegen museum Langen-Foundation en de Skulpturenhalle van de Thomas Schütte Stiftung 
 • Kunsthistorische begeleiding: Fien Diepstraten
 • Algemene begeleiding: Gerard Kemna

Reisgegevens

Duitsland
reiscode: 908
• Korte reis
• Themareis
• Busreis
data: 3 mei 2019
t/m 3 mei 2019
duur: 1 dag
reissom: € 115,-
inschrijfformulier (pdf)

Vrijdag 3 mei

09 uur: vertrek vanaf Nijmegen-CS per luxe touringcar.
10.20 uur: opstapmogelijkheid nabij Venlo Station-NS.
Ca. 11.30 uur: bezoek aan museum Langen-Foundation. Het gebouw is een ontwerp (2004) van de Japanner Tadao Ando. De collectie behelst de zgn. klassieke modernen, Japanse kunst en andere niet-Europese kunst. Ook tijdelijke exposities. Zie www.langenfoundation.de  
Aansluitend: kort bezoek aan de nabije Skulpturenhalle van de Thomas Schütte Stiftung. Het prachtige gebouw (2016, RKW + Thomas Schütte) is in feite een ondergrondse opslagruimte voor werken/modellen e.d. van Thomas Schutte (niet toegankelijk). Bovengronds bevindt zich een ruimte voor tijdelijke exposities van gast-kunstenaars. Zie ook www.thomas-schuette-stiftung.de.
Vervolgens bezoeken we museumeiland Hombroich. Werken van Arp, Piccabia, Schwitters, Corinth, Fautrier staan broederlijk naast vondsten uit Azië, Afrika en Oceanië. Zie ook www.inselhombroich.de. Mogelijkheid om een eenvoudige lunch te gebruiken in het restaurant van ‘Hombroich’.
Ca. 19 uur zijn we weer terug in Venlo en om ongeveer 20 uur in Nijmegen.

 1. Het excursieprogramma is voorlopig. Wijzigingen en aanvullingen zijn, mede afhankelijk van de weersgesteldheid, ook tijdens de reisdag mogelijk. Ca. 8 dagen vóór vertrek ontvangt u nadere informatie en de deelnemerslijst.
 2. Kunsthistorische begeleiding: Fien Diepstraten werkte vele jaren in het volwassenonderwijs (kunsteducatie). Momenteel verzorgt ze regelmatig rondleidingen in het Valkhofmuseum te Nijmegen, met een voorliefde voor moderne kunst. Zij begeleidde reeds vele reizen voor De Gouden Engel o.a. naar de Biënnale van Venetië en de Documenta in Kassel.
 3. Reiscombinatie Hombroich + Düsseldorf (3+4 mei; reiscode 909): u kunt de dagreis naar Hombroich verlengen met een bezoek aan en verblijf in Düsseldorf. Op 4 mei zal Fien Diepstraten u dan (zo gewenst) begeleiden bij een bezoek aan o.a. Kunstsammlung NRW (K20 en K21). Aan het eind van de dag reist u dan per trein terug naar Arnhem-Centraal. Reissom € 260--.
 4. Donateurs van Stichting De Gouden Engel (alsook hun eventuele medereiziger) ontvangen korting op alle reizen van De Gouden Engel. De korting op de reissom van een dagreis of korte reis bedraagt € 10,-- p.p.. U bent donateur wanneer u minimaal € 30,- als Donatie-2019 hebt overgemaakt op één van de banknummers van Stichting De Gouden Engel.
 5. VOORLOPIGE OPGAVE IS MOGELIJK! Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen dan adviseren wij u een voorlopige opgave. Wij blijven dan kosteloos een plaats voor u vrijhouden tot u van ons een berichtje krijgt, waarna u zo snel mogelijk moet beslissen.

! Reisvoorwaarden. Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van De Gouden Engel van toepassing. U kunt deze hier lezen of downloaden.

Inbegrepen:
 • vervoer per luxe touringcar vanaf Nijmegen-CS of Venlo-Station NS,
 • kunsthistorische begeleiding tijdens rondgang in kleine groepen
 • gebruik audiosysteem van De Gouden Engel
 • toegangen Hombroich + Langen-Foundation + Skulpturenhalle
 • lunch op het terrein van Insel Hombroich
NIet inbegrepen:
 •  Fooi voor de chauffeur

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen, dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.