Archief

Het reisprogramma van De Gouden Engel verschilt van jaar tot jaar en bestaat uit een mengeling van nieuwe reizen en reizen die reeds eerder hebben plaats gevonden.
Op deze pagina vindt u reizen die in het recente verleden hebben plaatsgevonden.
(Het archief is niet compleet en zal binnenkort worden aangevuld met reizen die op eerdere momenten hebben plaatsgevonden.)
Een aantal reizen wordt bij voldoende belangstelling weer op het programma gezet.
U kunt uw interesse kenbaar maken door te reageren via het informatieformulier

 

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Kassel, Documenta2019, Louman & Friso Nijmegen
  250
  Kassel [Documenta] juli
  VEEL BELANGSTELLING! Documenta is een omvangrijke expositie op diverse locaties in Kassel (D), bedoeld om een beeld te geven van de heersende stromingen in de internationale wereld van de beeldende kunst. De 15de editie (18 juni – 25 september 2022) wordt voor het eerst niet door één persoon geleid maar door een groep: Ruangrupa (“Ruimte voor de kunst”) uit Indonesië. Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge.
 • De Gouden Engel Kunst-en Cultuurreizen, Zuid-Engeland. Louman & Friso
  263
  Zuid-Engeland [Arts & Crafts 1]
  De beweging van de ‘Arts and Crafts’ (tweede helft 19de eeuw) was in feite een sociale hervormingsbeweging, een reactie op sociale wantoestanden en artistieke smakeloosheid van de industriële revolutie. In architectuur, toegepaste kunst en tuinontwerp werd handwerk van de Middeleeuwen het romantische voorbeeld. Thematische begeleiding: Hans Magdelijns.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, verrassingsreis, Louman & Friso
  204
  Verrassingsreis [2022]
  VEEL BELANGSTELLING! De reisbestemming blijft tot het laatste moment onbekend. Beeldende kunst, architectuur, historie, muziek, natuur en landschap zijn vaste onderdelen van het excursieprogramma. Medewerkers van De Gouden Engel en plaatselijke begeleiders zullen hun medewerking verlenen.
 • De Gouden Engel, Kunst- en Cultuurreizen. Venetië. Louman & Friso
  292
  Venetië [Biennale Arte 2022]
  VEEL BELANGSTELLING! Presentatie van moderne kunst in de landen-paviljoens van Giardini, in het Arsenale-complex en in historische palazzi. Diverse interessante nevenexposities. Curator is Cecilia Alemani. Nederland wordt vertegenwoordigd door beeldend kunstenaar Melanie Bonajo. Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge.
 • 2LL
  Leerdam en Linge
  KLEIN GELUK – GROOT GENOT, dagreis met een kleine groep, naar Leerdam e.o. Bezoek aan het Nationaal Glasmuseum + glasblazerij, boottocht over de Linge, bezoek aan fort Asperen. Onder de formule 'Klein Geluk - Groot Genot' organiseert De Gouden Engel korte reizen voor een kleine groep; vervoer per minibus.
 • deGouden Engel, kunst-en cultuurreizen Enschede. Louman & Friso ontwerpbureau
  237
  Enschede [Joods en Jiddisch]
  Themadag "Joods erfgoed in Twente". Salomonson, Spanjaard, Menko e.a. zorgden voor werkgelegenheid in Twente. De textielfabrieken zijn verdwenen, gebleven zijn o.a. bijzondere villa’s en een prachtige synagoge. Slotconcert met Jiddische liederen door Shura Lipovsky (zang) en Paul Prenen (piano). Inhoudelijke begeleiding: Frederik Erens (historicus).
 • De Gouden Enge Kunst-en Cultuurreizen, Baltische dag. Louman & Friso
  101
  Baltische dag (Nijmegen)
  DEZE DAG IS vanwege Corina-maatregelen VERPLAATST NAAR 26/3, MAAR ZAL DEFINITIEF NIET PLAATS VINDEN, aangezien inleiders en locatie uiteindelijk niet op deze en of andere datum beschikbaar zijn. Deelnemers aan de Baltische rondreis (zomer 2022) hebben de inleidingen van de sprekers op een eerdere Baltische Dag (2019) op schrift ontvangen. .
 • Gouden engel kunst- en cultuurreizen Groningen
  141
  Groningen [stad en ommeland]
  DEZE REIS STOND AANVANKELIJK VOOR APRIL resp. JUNI OP HET PROGRAMMA. Uitgebreide kennismaking met stad en provincie: oude en nieuwe architectuur (Forum, Amsterdamse School), prachtige historische kerken (+ concert); bezoek aan museum Henk Helmantel. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns (kunst- en architectuurhistoricus).
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Brussel. Louman & Friso
  131
  Antwerpen - Brussel (Art Nouveau)
  Themareis Art Nouveau. We bezoeken huizen in de ‘nieuwe stijl’ in Antwerpen en Brussel. Ook aandacht voor de beeldende kunst in de periode rond 1900. Inhoudelijke begeleiding: Frederik Erens.
 • De Gouden Engel kunst-en cultuurreizen. Drielandenreis Aachen. Louman & Friso
  152
  Drielandenreis (B-D-NL)
  DEZE REIS STOND AANVANKELIJK VOOR DE PERIODE 18-20 MEI GEPROGRAMMEERD. DATUM. BELANGSTELLENDEN WORDEN SPOEDIG GEÏNFORMEERD. Historie, architectuur, beeldende kunst en natuurschoon. Vanuit een hotel in de Belgische Voerstreek bezoeken we bijzondere locaties in Zuid-Limburg, Aken en het Belgische grensgebied. Inhoudelijke begeleiding: Prof. dr. Nico Nelissen.
 • 139
  Basel-Bern
  ZEER VEEL BELANGSTELLING. Zwitserse architecten zijn niet weg te denken uit de wereld van de moderne architectuur. Bijzondere projecten in Basel e.o., Bern en Luzern. Heenreis via Darmstadt (Mathildenhöhe), terugreis via Frankrijk (o.a. Ronchamp en Nancy). Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • Verrassingsreis, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  150
  Verrassingsreis [2021]
  DEZE REIS STOND AANVANKELIJK IN JUNI GEPROGRAMMEERD. Elk jaar een prachtige mengeling van kwaliteit en onverwachte momenten! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, muziek, natuur en landschap. Begeleiding: medewerkers van De Gouden Engel en plaatselijke gidsen.
 • 107
  Berlijn
  DEZE REIS STOND AANVANKELIJK VOOR 1-7 JULI OP HET PROGRAMMA. De stad Berlijn is in vele opzichten een ideale bestemming: moderne architectuur, musea met prachtige collecties, zomerconcerten op bijzondere locaties. Een zeer gevarieerde excursie-reis. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 128
  "In de voetsporen van Nietzsche"
  Wij volgen Friedrich Nietzsche. De universiteit van Basel was één van zijn eerste werkplekken. In Sils-Maria in Engadin, zijn favoriete verblijfplaats in de zomer, maken we wandelingen in de voetsporen van de filosoof. Diverse inleidingen en begeleiding door Nietzsche-specialist Paul van Tongeren.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, Beemster, Louman & Friso
  126
  Beemster + Eilandspolder
  DEZE DAGREIS IS OPNIEUW VERPLAATST (naar 12 augustus). De Beemster staat met zijn boerderijen, lusthoven en water-werken op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook bezoek aan De Rijp, in de 17de eeuw rijk geworden door haring- en walvis-vangst. Boottocht door de Eilandspolder. Inhoudelijke begeleiding: Bastiaan Kwast (architect).
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen. Sonsbeek 20-24
  132
  Arnhem [Sonsbeek 20→24]
  DEZE DAGREIS STOND AANVANKELIJK VOOR 4 JUNI GEPROGRAMMEERD. Bezoek aan Arnhem e.o. tijdens de 12de Sonsbeek-expositie. De editie-2020 is verschoven naar 2021 en zal zich uitstrekken over de gehele periode 2021-2024. Ook bezoek aan Kröller-Müller museum. Artistiek directeur is Bonaventure Ndikung. Inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering.
 • 1MM+
  Berkel; MORE en meer
  KLEIN GELUK – GROOT GENOT. Reis in combinatie met reis N9 (Berkelwandeling). Tweedaagse reis met een kleine groep, langs een deel van riviertje de Berkel in de Achterhoek tussen Zutphen en Lochem. Bezoek aan de twee museum-locaties van MORE in Gorssel en Ruurlo.
 • 1OO
  Oisterwijk + Oosterhout (NB)
  KLEIN GELUK – GROOT GENOT, dagreis met een kleine groep, door een deel van Noord-Brabant. Bezoek aan EKWC - internationale locatie voor keramiek in Oisterwijk. In Oosterhout bekijken we de moderne kunst en installaties van de 2de "Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek".
 • Londen, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  005
  Londen
  Reis met bijzondere aandacht voor de kunst van de Pre-Rafaëlieten en de Bloomsbury-group. Ook aandacht voor moderne architectuur, met o.a. de uitbreiding van Tate Modern. Verblijf in een prima hotel in het centrum (Bloomsbury) van Londen, vlakbij het British Museum. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge. NB. DEZE REIS VERVALT. Een volgende reis naar Engeland (Thema "Arts and Crafts") zal in 2022 plaats vinden.
 • De Gouden Engel Kunst- en cultuurreizen, Amersfoort, Louman & Friso Nijmegen
  038
  Amersfoort
  Amersfoort heeft zich de laatste decennia op de kaart gezet met een aantal bijzondere ontwerpen op het gebied van stedebouw en moderne architectuur. Bovendien beschikt de stad over een prachtige omsingeling van het historisch centrum. Ook bezoek aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns. NB. Deze dagreis stond aanvankelijk gepland op 17 april 2020.
 • De Gouden Engel, kunst- en culltuurreizen. Louman & Friso
  016
  "Onderweg met Friedrich Nietzsche"
  Wandeldag nabij Nijmegen in de stijl van Friedrich Nietzsche. Tijdens een wandeling door de Ooijpolder zal Paul van Tongeren (filosoof en Nietzsche-specialist) een aantal teksten van Nietzsche presenteren. Muzikale medewerking: Dirk Luijmes.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen. Loman & Friso
  012
  GENT [Expositie Van Eyck]
  De expositie 'Van Eyck. Een optische revolutie' in het Museum voor Schone Kunsten te Gent zal niet worden heropend. Hebt u zich opgegeven voor de aanvankelijke dagreizen op 17, 24 en 31 maart dan volgt spoedig informatie over terugbetaling reisgeld en/of reisalternatief.
 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  989
  Venetië [Biennale d'Arte]
  EXTRA REIS! Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst op diverse locaties: Giardini, Arsenale en historische palazzi. Treinreis met tussen-overnachtingen in Innsbruck (A) en München (D). Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge. NB. Onder voorbehoud ook als budget-reis mogelijk.
 • 961
  Lille e.o.
  Lille en omgeving is een bezoek meer dan waard: musea met prachtige collecties, moderne architectuur, cultureel erfgoed. Ook bezoek aan een dependance van het Louvre in Lens. Inhoudelijke begeleiding: Prof. dr. Nico Nelissen.
 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  992
  Venetië [Biennale d'Arte] + Lugano
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Treinreis met tussen-overnachtingen in Lugano (CH) en München (D). In en om Lugano: aandacht voor de architectuur van Mario Botta. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten en Piet de Jonge.
 • De Gouden Engel, Baltische Kusten
  934
  Baltische Landen
  Uitgebreide rondreis door Estland, Letland en Litouwen: stedenschoon, natuurgebieden, het eiland Saaremaa met tal van Middeleeuwse kerken, concerten. Verblijf in o.a. Vilnius, Tartu, Tallinn, Saaremaa, Riga.
 • Verrassingsreis De Gouden Engel
  950
  Verrassingsreis [2019]
  Elk jaar een groot succes! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, muziek, natuur en landschap. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge, Joost Langeveld e.a..
 • Weimar Dessau 100 jaar Bauhaus Gouden Engel kunst- en cultuurreizen Louman & Friso
  995
  Weimar-Dessau [100 jaar Bauhaus]
  Bauhaus (en het verwante De Stijl) zijn van grote invloed geweest op architectuur, stedenbouw en vormgeving in de afgelopen eeuw. We volgen de ontwikkeling via Hagen en Weimar naar Dessau. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 908
  Hombroich
  Oude en nieuwe kunst, architectuur en landschap harmonisch verenigd op drie bijzondere locaties: Museuminsel Hombroich, Langen Foundation en de Skulpturenhalle Thomas Schütte. Reisverlenging mogelijk met een extra dag Düsseldorf (zie reis 909). Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten.
 • 909
  Hombroich + Düsseldorf
  Architectuur, kunst en natuur zijn op een ideale manier verenigd in de uiterwaarden van het riviertje de Erft. Een bijzondere combinatie van oude en nieuwe kunst. Extra dag in Düsseldorf, museumstad bij uitstek, moderne architectuur. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten.
 • Rotterdam, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  932
  Rotterdam en Bauhaus
  Het noodlot van verwoesting door oorlogsgeweld gaf Bauhaus een extra kans in Rotterdam. We maken een rondgang. Bauhaus-expositie in museum Boijmans Van Beuningen. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge.
 • Deventer, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  938
  Deventer
  Deventer heeft een prachtig historisch centrum. Hoe krijgt moderne architectuur een plaats op leeggevallen plekken? Bezoek aan het nieuwe Stadhuiskwartier. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 900
  Nijmegen [Baltische dag]
  Informatiedag over de Baltische landen. Thema’s: de bewogen geschiedenis vanaf de ME tot heden, de positie van de Duits-Balten, de positie en vernietiging van de Joden, de talen van de verschillende landen, Baltische muziek. M.m.v. historici en schrijvers. VEEL BELANGSTELLING. NOG EEN BEPERKT AANTAL PLAATSEN.
 • brugge bach academie Louman & Friso Gouden engel Kunst en cultuurreizen
  997
  Brugge [Bach Academie]
  Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent vormen de kern van een Bachfestival met een keur van ensembles en topartiesten. Thematische begeleiding: Joost Langeveld.
 • 812
  Musica Divina [Mechelen e.o.]
  Musica Divina is een jaarlijks gebeuren binnen het Festival van Vlaanderen. Nadruk ligt op de oude muziek. Onderdeel van Musica Divina is het zgn. Abdijenweekend in De Kempen. Concerten van hoog niveau! Thematische begeleiding: Joost Langeveld (musicus en muzieksocioloog).
 • De Gouden Engel, Bordeaux
  886
  Bordeaux + Parijs
  Bordeaux is volledig herrezen: historische gebouwen zijn gerenoveerd, bijzondere musea, een sfeervol centrum! Ook een kort verblijf in Parijs. Hoofdthema: moderne architectuur van Le Corbusier tot heden. Begeleiding: Hans Magdelijns.
 • Landjuweel 2018 30 jaar De Gouden Engel
  851
  Landjuweel 2018: Festival Plus-arrangement
  U volgt het volledige festivalprogramma + de culturele feestavond t.g.v. 30 jaar Gouden Engel. Overnachting in Hotel Erica te Berg en Dal (4** en prachtig gelegen).
 • landjuweel 2018 monica en manito De Gouden Engel
  853
  Landjuweel 2018, Culturele Feestavond + Hotel
  U bezoekt de culturele feestavond op 7 juli en overnacht in Hotel Erica te Berg en Dal (4** en prachtig gelegen), incl diner en ontbijt.
 • De Gouden Engel, 30 jarig bestaan
  850
  VERRASSINGSREIS (30 jaar De Gouden Engel)
  Nijmegen en omgeving leent zich uitstekend voor een gevarieerd weekend vol verrassingen: kunst, architectuur, natuur, concerten, theater en dans. DEZE REIS IS VOLGEBOEKT. Opgave voor Kunstenfestival Landjuweel (7+8 juli) is nog mogelijk (zie OPM. reiscode 851).
 • De gouden Engel, Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa
  838
  Friesland - Leeuwarden [Culturele Hoofdstad van Europa]
  De Europese kijker is gericht op Leeuwarden en heel Friesland. Bijzondere projecten en evenementen op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst. Speciale aandacht voor landschap en architectuur. Bezoek aan het Oranjewoud (Muziek-)Festival. VEEL BELANGSTELLING. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • De Gouden Engel, Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel
  805
  Londen e.o. [G.F. Händel]
  Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel (1658-1759) in en om Londen. Handel-Festival met een prachtig concertprogramma. Thematische begeleiding: Joost Langeveld.
 • 844
  Assen [The American Dream]
  Het Drents Museum brengt ‘The American Dream’ weer tot leven met een expositie van realistische kunst uit de periode 1945-1965. Werken van Edward Hopper, Andy Warhol, Alex Katz e.a. Kunsthistorische begeleiding: Christie van der Haak.
 • 804
  Zwolle [Neo Rauch]
  Museum De Fundatie zet de schilder Neo Rauch in de schijnwerpers. Zijn werken zitten vol geheimen en dubbele verhaallijnen. Inhoudelijke begeleiding: Christie van der Haak.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Georgië
  769
  Georgië 2017
  Een uitgebreide en zeer gevarieerde rondreis door een prachtige land: de sfeervolle hoofdstad Tbilisi, eeuwenoude kloosters, het wijngebied Kacheti, afgelegen dorpen in de hoge Kaukasus, de warme kust van de Zwarte Zee.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Venetië Biennale
  789
  Venetië [Biennale d'Arte]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten.
 • 7Km
  Kassel + Münster [7Km]
  = REIS IS VOORLOPIG GERESERVEERD DOOR EEN GROTERE GROEP VAN DE KABK DEN HAAG = Budgetplaatsen onder voorbehoud beschikbaar; wachtlijst (opstap Den Haag).
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Lyon
  786
  Lyon [ + Nancy en Dijon ]
  Stedenreis naar Lyon met aandacht voor historie (Romeinse restanten), moderne architectuur en musea. Ook bezoek aan Nancy (Art Nouveau) en de hertogenstad Dijon (Philips de Goede). Inhoudelijke begeleiding Prof. dr. Nico Nelissen.
 • 7Kk
  Kassel + Münster [7Kk]
  DEZE REIS IS GERESERVEERD VOOR DE VERENIGING VRIENDEN VAN HET BONNEFANTENMUSEUM te MAASTRICHT. Onder voorbehoud zijn nog enkele budgetplaatsen in een 4-sterren hotel beschikbaar.
 • 7Kh
  Documenta Kassel [7Kh]
  Hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. DEZE REIS IS GEWIJZIGD IN EEN 3-DAAGSE BUDGETREIS NAAR (ALLEEN) KASSEL (9-11 SEPTEMBER). Opstap: Eindhoven-NS en Venlo-NS. Reis gaat zeker door.
 • 7Kg
  Documenta Kassel [7Kg]
  = REISPERIODE IS GERESERVEERD VOOR DE VERENIGING OUD-MEDEWERKERS HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen).= Onder voorbehoud nog enkele budgetplaatsen beschikbaar.
 • 754
  Oostzeekust
  Een parelsnoer van Hanzesteden. Prachtige bouwwerken in baksteengotiek. Kerken met indrukwekkende orgels. Buxtehude en Bach. Ook bezoek aan Rügen. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • 7Kf
  Kassel + Münster [7Kf]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst op locaties in en om het centrum van de stad. REIS IS GEWIZIGD IN EEN 4-DAAGSE COMBINATIEREIS. Nog enkele plaatsen beschikbaar. Reis gaat zeker door.
 • 7Ke
  Kassel + Münster [7Ke]
  = REIS IS VOORLOPIG GERESERVEERD DOOR EEN GROTERE GROEP VAN DE KABK TE DEN HAAG = Onder voorbehoud enkele budgetplaatsen beschikbaar (opstap Den Haag).
 • 7Kd
  Kassel + Münster [7Kd]
  Diverse gebouwen en parken in het centrum van Kassel krijgen eens in de 5 jaren de functie van expositieruimte voor hedendaagse kunst. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst op diverse locaties in en om het centrum van Münster. NB. DEZE REIS IS GEWIJZIGD IN EEN 3-DAAGSE COMBINATIEREIS KASSEL + MÜNSTER! Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, münster skulptur projekte
  7M2
  Skulptur Projekte Münster [7M2]
  Skulptur Projekte toont hedendaagse kunst in de vorm van installaties en sculpturen. Een tweedaagse reis biedt een goede mogelijkheid om de vele werken in en om het centrum in alle rust te bekijken. Artistiek leider van de expositie is Kaspar König. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • 7Kc
  Documenta Kassel [7Kc]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. NB. WIJZIGING! Dit is een 3-DAAGSE REIS naar (alleen) Kassel; opstapplaatsen zijn Den Haag en Arnhem. Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7Kb
  Documenta Kassel [7Kb]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. Nog enkele EXCURSIE- en BUDGET-plaatsen beschikbaar. Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K7
  Documenta Kassel [7K7]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog excursie- en budgetplaatsen beschikbaar.
 • 7K6
  Kassel + Münster [7K6]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst in parken en op pleinen in en om het centrum van de stad. REIS GAAT ZEKER DOOR. Excursiereis is (voorlopig) VOLGEBOEKT. Nog enkele budgetplaatsen beschikbaar.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K5
  Documenta Kassel [7K5]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS i.s.m. ANTHEIA. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog excursie- en budgetplaatsen beschikbaar.
 • 7K4
  Kassel + Münster [7K4]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst in parken en op pleinen in en om het centrum van de stad. REIS i.s.m. de Vereniging VRIENDEN van het VAN ABBEMUSEUM te Eindhoven. REIS IS VOLGEBOEKT.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K3
  Documenta Kassel [7K3]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog enkele excursie- en budgetplaatsen onder voorbehoud beschikbaar. LAST-MINUTE: busretour op deze reis slechts 30 Euro!
 • 7K2
  Kassel + Münster [7K2]
  Hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster richt zich eveneens op hedendaagse kunst en vindt om de 10 jaar plaats. Parken en pleinen in en om het centrum van de stad zijn hier de expositieruimte. REIS IS VOLGEBOEKT.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, münster skulptur projekte
  7M1
  Skulptur Projekte Münster [7M1]
  Skulptur Projekte maakt de openbare ruimte van Münster eens in de 10 jaar tot een speeltuin voor kunstliefhebbers. We zien hedendaagse kunst in parken en op bijzondere plaatsen in en rond de stad. Artistiek leider van de expositie is Kaspar König.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  750
  Documenta Kassel
  14de editie van een omvangrijke expositie van hedendaagse kunst. Curator is Adam Szymczyk. Diverse excursiereizen, ook in combinatie met Skulptur Projekte - Münster (3, 4 of 5 dagen). ZIE VERDER OP DEZE SITE VOOR VERTREKDATA, DETAILS EN INSCHRIJVING.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Münster Skulptur
  760
  Skulptur Projekte Münster
  Om de 10 jaar wordt de openbare ruimte in Münster omgebouwd tot een lusttuin voor liefhebbers van moderne kunst. Dagreis en een 2-daagse reis. Ook meerdaagse reizen in combinatie met Documenta - Kassel. ZIE VERDER OP DEZE SITE VOOR VERTREKDATA, DETAILS EN INSCHRIJVING.
 • 752
  Thüringen + Sachsen [Bach & Luther]
  Muzikale themareis 'Bach & Luther' in het jaar van '500 jaar Reformatie'. Eisenach-Erfurt-Dresden-Wittenberg-Leipzig (Bachfestival). DEZE PRACHTIGE REIS MOETEN WIJ HELAAS ANNULEREN. In voorbereiding: muzikale themareis rond G.F. Händel naar Engeland (april-mei 2018).
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen, Venetië Biennale d'Arte 2017
  792
  Venetië [Biennale d'Arte juni 2017]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten. VOORLOPIG VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 i.v.m. beschikbaarheid.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, verrassingsreis
  704
  Verrassingsreis [2017]
  Elk jaar een groot succes! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, natuur en landschap, muziek en theater. VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 voor inlichtingen en plaatsen op de wachtlijst.
 • de gouden engel arnhem
  732
  Rondje Arnhem
  Arnhem heeft misschien niet alles, maar wel heel veel: Sonsbeek, beeldende kunst, architectuur, mode, dans en een prachtige omgeving. Ook bezoek aan Oosterbeek, in de 19de eeuw ook wel 'Hollands Barbizon' genoemd.
 • 724
  München
  Moderne architectuur, indrukwekkende museumcollecties, groot concertaanbod, gezellige stad. Ook bezoek aan Frankfurt en Neurenberg. VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 voor inlichtingen en plaatsen op de wachtlijst.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Trier
  609
  Trier
  We verkennen de oudste stad van Duitsland, prachtig gelegen aan de Moezel. Een duik in het Romeinse verleden. Bustocht langs de Saar met een bezoek aan de herbouwde Romeinse Villa Borg.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Marseille
  646
  Marseille en Aix en Provence
  Twee eeuwenoude steden. In Aix-en-Provence wanen we ons in de Middeleeuwen. Marseille staat midden in de moderne tijd. De stad heeft zich weer naar de zee gewend met een keur aan moderne gebouwen en musea.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, New York
  656
  New York
  Wie New York bezoekt wordt meegezogen in het ritme van deze wereldstad. Bijzondere wijken, pleinen en parken verkennen met een stadskenner. Musea met unieke collecties. Kleine groep. /// REIS GAAT ZEKER DOOR ///
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Bilbao en San Sebastian
  622
  Bilbao en San Sebastian
  Moderne architectuur en interessante musea hebben Bilbao weer elan en kleur gegeven. Het prachtige Donostia (San Sebastian) is dit jaar één van de culturele hoofdsteden van Europa. /// DEZE REIS IS VOORLOPIG VOLGEBOEKT. Het is echter mogelijk dat er weer plaatsen vrij komen. ///
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Emscherkunst en Ruhrtrienale
  640
  Emscherkunst en Ruhrtriennale
  Terwijl kolenmijnen en hoogovens langzaam verdwijnen vullen de open ruimtes zich met beeldende kunst en worden voormalige industriecomplexen tot muziek- en theaterpodia.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, verrassingsreis
  603
  Verrassingsreis [2016]
  Elk jaar een groot succes! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, natuur en landschap, muziek en theater. == DEZE REIS IS VOLGEBOEKT! Volgende Verrassingsreis waarschijnlijk in mei 2017 ==
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Berlijn
  607
  Berlijn 2016
  Spraakmakende stad met een immens cultureel aanbod. Moderne architectuur, museumbezoek, concerten. == Deze reis is VOORLOPIG VOLGEBOEKT ==
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Gent
  685
  Gent
  Parel van Vlaanderen met een prachtig historisch centrum, interessante musea en een levendig muziek- en theatergebeuren. Bezoek muziek- en theatervoorstelling NTGent.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  608
  Hombroich
  Architectuur, kunst en natuur zijn op een ideale manier verenigd in de uiterwaarden van het riviertje de Erft. Een bijzondere combinatie van oude en nieuwe kunst.
 • De Gouden Engel kunst-en cultuurreizen, Leuven Reims Metz
  661
  Leuven-Reims-Metz
  Een reis met twee thema's (glas-in-lood en orgel) en twee deskundige begeleiders. Historische steden, kerken met bijzondere ramen en prachtige orgels.
 • De gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Andelusië
  645
  Andalusië
  Ontdekkingstocht door het zuidelijk deel van Andalusië: nieuwe musea, Moorse bouwkunst, moderne architectuur, flamenco, bijzondere natuurgebieden. VOORLOPIG VOLGEBOEKT. BEL VOOR INL. 024-3788872. (Eventuele reisverlenging wordt vóór-reis: 17-21/4).
 • De gouden Engel kunst- en cultuurreizen, IJsseldag
  638
  IJsseldag
  Een wandeling door Zutphen brengt ons weer terug in de glorietijd van de Hanze. Ook bezoek aan MORE, het nieuwe museum voor Modern Realisme in het naburige Gorssel.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, Brugge
  697
  Brugge [muziekreis]
  Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent vormen de kern van een bijzonder festival, waarin dit jaar werken van Bach en Buxtehude centraal staan.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  570
  Thailand [rondreis]
  Miljoenenstad of bergdorp, u bent overal van harte welkom in dit 'Land van de Glimlach'.
 • 574
  San Francisco [architectuur en musea]
  Eén van de meest interessante steden aan de Amerikaanse westkust. Moderne architectuur, museumbezoek, stadsverkenningen en uitstapjes naar Golden Gate Bridge en naburig wijngebied.
 • 566
  Istanbul [Istanbul Biennial]
  De Istanbul Biennial heeft al jaren een naam in de wereld van de hedendaagse kunst. Curator is Carolyn Christov-Bakargiev. Verblijf in het historische centrum, nabij Aya Sofia, Blauwe Moskee en Topkapi-paleis.
 • 504
  'Turner + Turner' [Zwolle-Enschede]
  Een dubbelexpositie in Zwolle en Enschede met een groot aantal werken van de Engelse schilder William Turner. We bewegen ons door het mooie landschap van Oost-Nederland, door het stroomgebied van Vecht en Dinkel.
 • 589
  Venetië [Biennale d'Arte] II
  Venetië verveelt nooit, zeker niet tijdens de Biennale d'Arte, wanneer moderne kunst zich presenteert in een historische stad.
 • 569
  Georgië
  Prachtige vergezichten, eeuwenoude kloosters en kerken, een zeer gastvrije bevolking. INFORMATIE-MIDDAG: 27 JUNI IN DEN HAAG.
 • 512
  Mons (Bergen) -Culturele hoofdstad van Europa]
  De Waalse stad Mons (Bergen) is in 2015 'Culturele hoofdstad van Europa'. Exposities, voormalige mijncomplexen met nieuwe functies, imposante scheepsliften.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  572
  Gdansk - Torun - Mazuren
  Ontdekkingstocht door het noordoosten van Polen: prachtige steden, bijzondere kustlijn, uniek merengebied.
 • 537
  Waaldag [Nijmegen e.o.]
  Een dag genieten van de unieke ligging en gevarieerde omgeving van Nijmegen.
 • 597
  Hasselt - LUIK - Tongeren
  Luik: na de donkere jaren van fabriekssluitingen hebben bijzondere bouwprojecten en herstructurering van centrumdelen de stad weer een frisse uitstraling gegeven.
 • 552
  Halle en Leipzig [G.F. Händel en J.S. Bach]
  Twee interessante steden, twee bijzondere festivals. Concerten door orkesten en ensembles van wereldklasse.
 • 592
  Venetië [Biennale d'Arte] I
  Een frisse wind in een historische stad: moderne kunst in stadspark Giardini, in het voormalige Arsenale en in diverse historische palazzi.
 • 532
  Rotterdam in zicht!
  Er zijn weinig plekken in Nederland met meer dynamiek dan de altijd bedrijvige havenstad Rotterdam!
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  554
  Hamburg e.o.
  Moderne architectuur, beeldende kunst en industriecultuur zijn de thema's tijdens een reis naar de Noord-Duitse havenstad.
 • 591
  Florence [Dante Alighieri, 750 jaar]
  Dante Alighieri werd in 1265 geboren. Al dwalend door Florence brengen twee Dantevertalers de 'Divina Commedia' tot leven.
 • 585
  Verrassingsreis
  Een spannende duik in het onbekende en onverwachte! Programma en verblijfplaats blijven tot het laatste moment ongewis, althans voor de reiziger. = VOLGEBOEKT =
 • 553
  Oostende - De Zee
  'De Zee. Salut d'Honneur Jan Hoet'. Omvangrijke expositie, naar een idee van Jan Hoet, in museum Mu.ZEE en op tal van locaties in het centrum van Oostende. = VOLGEBOEKT =
 • 482
  Veneto-Venetië [architectuur]
  Een rondreis door Noord-Italië langs oude en nieuwe architectuur. Bezoek aan de Architectuurbiënnale van Venetië, welke in 2014 wordt samengesteld door een team o.l.v. Rem Koolhaas.
 • 481
  "Monteverdi en verder ...."
  Van Monteverdi tot Strawinsky: muzikale themareis door Noord-Italië met Venetië als eindbestemming.
 • 412
  Mechelen-De Kempen
  Musica Divina is een jaarlijks gebeuren binnen het Festival van Vlaanderen. Nadruk ligt op de oude muziek. Concerten van hoog niveau op bijzondere locaties tijdens het Abdijenweekend in De Kempen. Thema van deze editie is het Requiem.
 • 463
  Het geheim van Londen...
  Wat heeft kunstenaars, architecten, componisten, schrijvers, dichters in de afgelopen eeuwen bewogen om naar Londen te trekken?
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  406
  Apulië
  De langgerekte regio Puglia (de 'hak van de Italiaanse laars') biedt alles wat Italië aantrekkelijk maakt: prachtige steden, bijzondere kerken en kloosters, imposante kusten, een gevarieerde natuur en een heerlijke keuken.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  467
  Liverpool
  De 'Liverpool Biennial' is de grootste manifestatie van hedendaagse kunst in het Verenigd Koninkrijk. Objecten, installaties en performances op ongebruikelijke locaties.
 • 414
  Karjala - Karelia
  Fins en Russisch Karelië in één rondreis: via Helsinki en Karjala/Karelia naar Sint Petersburg. Prachtige natuur, wingebied van graniet maar ook de plek van strafkampen uit de tijd van de Goelag. Verblijf op de Solovetsky eilanden in de Witte Zee.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  404
  Verrassingsreis
  Reisdoel en verblijf hoort u pas bij aanvang van de reis. U kunt rekenen op een afwisselend programma met moderne architectuur, museumbezoek, kunstwerken en muziek op bijzondere locaties!
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  410
  Helsinki e.o.
  Finland heeft een grote naam op het gebied van architectuur, design en glaskunst. U wandelt door de architectuurgeschiedenis van Neoklassiek tot Modern. Ook aandacht voor industriecultuur.
 • 409
  Düsseldorf e.o.
  Kunst- en architectuurliefhebbers komen in en om Düsseldorf aan hun trekken: Insel Hombroich, Quadriennale, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, architectuur van Frank Gehry, Tadao Ando.
 • 446
  Valencia
  Een heerlijke stad! Historische gebouwen uit vele stijlperiodes. De bijzondere ontwerpen van de architect Santiago Calatrava zijn een lust voor het oog. Tevens bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied Albufera.
 • 461
  Lens
  De voormalige mijnstreek rond de noordfranse stad Lens verkeert in een proces van grote transformatie: initiatieven op het gebied van cultuur (dependance Louvre), architectuur, stedenbouw, cultureel erfgoed en landschapsinrichting.
 • 485
  Brussel
  Themareis Art Nouveau ("Het ontluiken van de moderne tijd"). Bezoek aan het nieuwe Fin-de-Siecle Museum en huizen ontworpen door Victor Horta, Paul Cauchie e.a.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  497
  Brugge [BachAcademie]
  Bach Academie Brugge: de muziek van J.S. Bach in een bijzonder festival.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  312
  Jan Hoet in GEEL
  Mythe, psychiatrie en kunst staan centraal in de expositie "MIDDLE GATE GEEL '13" op diverse locaties in het centrum van Geel-B. Curator is Jan Hoet.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  315
  Sint Petersburg-Pskov-Tallinn [muziekreis]
  Museumbezoek en veel muziek op deze concertreis met kamerkoor Mnemosyne: Sint Petersburg, de historische stad Pskov, Tartu ('ziel van Estland') en Hanzestad Tallinn.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  379
  Sardinië
  Grieken, Romeinen, Phoeniciërs en Catalanen kwamen naar dit prachtige groene eiland om er hun voordeel te halen. We zullen merken dat ze ook veel hebben achtergelaten....!
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  322
  Bilbao e.o.
  De architecten Gehry (Guggenheim-museum), Foster, Calatrava en Starck hebben de stad Bilbao een nieuw gezicht gegeven, evenals diverse bodega's in de Rioja-wijnstreek.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  389
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  Moderne en oude kunst gaan wonderwel samen in het historische Venetië. Locaties: stadspark Giardini, het voormalige Arsenale en diverse palazzi in de stad.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  320
  Bilbao e. o. [extra]
  De architecten Gehry (Guggenheim-museum), Foster, Calatrava en Starck hebben de stad Bilbao een nieuw gezicht gegeven, evenals diverse bodega's in de Rioja-wijnstreek.
 • 309
  Oberhausen [Big Air Package]
  De voormalige ‘Gasometer’ is door Christo gevuld met een gigantisch ‘lucht-pakket’. Ook bezoek aan het ‘Zentrum für Internationale Lichtkunst’ in Unna.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  321
  Praag en (terug naar) Telč
  Een herhaling van de reis welke in 1988 aanleiding was om Stichting De Gouden Engel op te richten. Bezoek aan Praag en het stadje Telč, parel van Zuid-Moravië.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  348
  Weimar - Bayreuth [Nietzsche - Wagner]
  Reis n.a.v. 200ste geboortejaar van Richard Wagner. Aandacht voor relatie Nietzsche - Wagner. Bezoek 'Der Ring des Nibelungen' in verkorte versie, op één avond.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  350
  Kunstenfestival Landjuweel [Grande Finale]
  Een vreemde stoet van musici, dansers, acteurs, acrobaten en andere kunstenaars beweegt zich door de Nijmeegse Benedenstad richting Stevenskerk. 14 - 18 uur.
 • 337
  Kunstenfestival Landjuweel [Zomerspelen]
  EERSTE BEDRIJF: muziek, dans, poëzie en beeldende kunst in kerkjes en vrije natuur van de Ooijpolder. 11 - 16 uur.
 • 316
  Kunstenfestival Landjuweel [Vreugdevuren]
  TWEEDE BEDRIJF: muziek, dans, theater en beeldende kunst op verrassende plekken op en om Landgoed "De Holthurnsche Hof" in Berg en Dal. 17 - 24 uur.
 • 300
  Kunstenfestival Landjuweel [Volledig programma]
  Alle activiteiten van het 2-daagse kunstenfestival Landjuweel meemaken, genieten van alle festiviteiten t.g.v. 25-jaar De Gouden Engel. Landgoedhotel 'De Holthurnsche Hof' (4**).
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  336
  Kleve - Moyland [Beuys en meer... ]
  Nabij Nijmegen struinen we door het woon- en werkgebied van de kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986). Bezoek museum Kurhaus in Kleve en museum Schloss Moyland. Nicolaaskerk Kalkar
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  330
  Festival PLUS Programma
  Drie dagen genieten van excursies, museumbezoek en alle activiteiten van het kunstenfestival Landjuweel (29 + 30 juni). Landgoedhotel 'De Holthurnsche Hof' (4**), prachtig gelegen.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  326
  Beemster en Zeevang
  De Beemster: grootschalig baroklandschap, bijzonder om zijn natuurschoon en geometrie. De polder staat op de UNESCO-erfgoedlijst. Ook bezoek aan de polder Zeevang.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  392
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  "Het encyclopedische paleis" is de titel van de Biennale-2013. Moderne kunst op bijzondere plaatsen in Venetië.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  369
  Georgië
  Boeiend land, sfeervolle hoofdstad Tbilisi, prachtige natuur, weldadige rust, adembenemende vergezichten, eeuwenoude kloosters en kerken en een zeer gastvrije bevolking!
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  381
  Noord-Italië [muziekreis Claudio Monteverdi]
  Unieke themareis in het spoor van Claudia Monteverdi (1567-1643): Cremona (Monteverdifestival), Mantua en Venetië. Exclusief concert door Venetiaans barokensemble.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  340
  Essen - Wuppertal
  Moderne architectuur en museumbezoek in Krefeld, Essen en Düsseldorf. Een voorstelling ('Kontakthof') door het Pina Bausch Tanztheater Wuppertal blijft een groot genot!
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  331
  Een rode draad naar Antwerpen ... [Den Bosch Tilburg Antwerpen]
  Moderne tapijtkunst, bijzondere modeontwerpen van Jan Taminiau en Madam Grès. Een gevarieerde dagexcursie met naald en draad ........
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  397
  Meer dan een amuse ... [Tilburg-Antwerpen-Gent]
  Een amuse of een toetje bij het hoofdgerecht, de Biennale van Venetië? Museum De Pont in Tilburg met Anish Kapoor (Biennale-2011) en SMAK in Gent met Mark Manders (Biennale-2013).
 • 213
  PRAAG (Lentefestival)
  Praag, één van de mooiste steden van Europa.
 • 215
  SINT PETERSBURG [muziekreis]
  Muzikale themareis "Russische Componisten"
 • 232
  IJSSELKUNST [en andere stromingen...]
  Gevarieerde dagreis met aandacht voor architectuur, stedenbouw, industriecultuur en landschapsarchitectuur.
 • 271
  ARMENIË
  Uitgebreide en gevarieerde rondreis door een prachtig land. Gevarieerd landschap, bijzondere kloosters en kerken. Ook bezoek aan Nagorno Karabakh.
 • 253
  ZEEkustKUNST [Vlaanderen]
  Moderne kunst langs de Vlaamse Zeekust in het kader van de driejaarlijkse manifestatie 'Beaufort'.