Nederland

Reisoverzicht bestemming Nederland

 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen. Sonsbeek 20-24
  132
  Arnhem [Sonsbeek 20-24]
  Trefpunt: Arnhem-Centraal,  
  4 jun 2021 
  1 dag, 
  € 150,-
  Dagreis Arnhem e.o. met bezoek aan de 12de Sonsbeek-expositie. De editie-2020 is verschoven naar 2021 en zal zich uitstrekken over de gehele periode 2021-2024. Ook bezoek aan Kröller-Müller museum. Artistiek directeur is Bonaventure Ndikung.
 • Verrassingsreis, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  150
  Verrassingsreis [2021]
  Bus en boot,  
  17 jun 2021 
  t/m 19 jun 2021
  3 dagen, 
  € 590,-
  Elk jaar een prachtige mengeling van kwaliteit en onverwachte momenten! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, muziek, natuur en landschap. Begeleiding: medewerkers van De Gouden Engel en plaatselijke gidsen.

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel Kunst- en cultuurreizen, Amersfoort, Louman & Friso Nijmegen
  038
  Amersfoort
  Amersfoort heeft zich de laatste decennia op de kaart gezet met een aantal bijzondere ontwerpen op het gebied van stedebouw en moderne architectuur. Bovendien beschikt de stad over een prachtige omsingeling van het historisch centrum. Ook bezoek aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns. NB. Deze dagreis stond aanvankelijk gepland op 17 april 2020.
 • De Gouden Engel, kunst- en culltuurreizen. Louman & Friso
  016
  "Onderweg met Friedrich Nietzsche"
  Wandeldag nabij Nijmegen in de stijl van Friedrich Nietzsche. Tijdens een wandeling door de Ooijpolder zal Paul van Tongeren (filosoof en Nietzsche-specialist) een aantal teksten van Nietzsche presenteren. Muzikale medewerking: Dirk Luijmes.
 • Rotterdam, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  932
  Rotterdam en Bauhaus
  Het noodlot van verwoesting door oorlogsgeweld gaf Bauhaus een extra kans in Rotterdam. We maken een rondgang. Bauhaus-expositie in museum Boijmans Van Beuningen. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge.
 • Deventer, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  938
  Deventer
  Deventer heeft een prachtig historisch centrum. Hoe krijgt moderne architectuur een plaats op leeggevallen plekken? Bezoek aan het nieuwe Stadhuiskwartier. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 900
  Nijmegen [Baltische dag]
  Informatiedag over de Baltische landen. Thema’s: de bewogen geschiedenis vanaf de ME tot heden, de positie van de Duits-Balten, de positie en vernietiging van de Joden, de talen van de verschillende landen, Baltische muziek. M.m.v. historici en schrijvers. VEEL BELANGSTELLING. NOG EEN BEPERKT AANTAL PLAATSEN.
 • landjuweel 2018 monica en manito De Gouden Engel
  853
  Landjuweel 2018, Culturele Feestavond + Hotel
  U bezoekt de culturele feestavond op 7 juli en overnacht in Hotel Erica te Berg en Dal (4** en prachtig gelegen), incl diner en ontbijt.
 • Landjuweel 2018 30 jaar De Gouden Engel
  851
  Landjuweel 2018: Festival Plus-arrangement
  U volgt het volledige festivalprogramma + de culturele feestavond t.g.v. 30 jaar Gouden Engel. Overnachting in Hotel Erica te Berg en Dal (4** en prachtig gelegen).
 • De Gouden Engel, 30 jarig bestaan
  850
  VERRASSINGSREIS (30 jaar De Gouden Engel)
  Nijmegen en omgeving leent zich uitstekend voor een gevarieerd weekend vol verrassingen: kunst, architectuur, natuur, concerten, theater en dans. DEZE REIS IS VOLGEBOEKT. Opgave voor Kunstenfestival Landjuweel (7+8 juli) is nog mogelijk (zie OPM. reiscode 851).
 • De gouden Engel, Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa
  838
  Friesland - Leeuwarden [Culturele Hoofdstad van Europa]
  De Europese kijker is gericht op Leeuwarden en heel Friesland. Bijzondere projecten en evenementen op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst. Speciale aandacht voor landschap en architectuur. Bezoek aan het Oranjewoud (Muziek-)Festival. VEEL BELANGSTELLING. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • 844
  Assen [The American Dream]
  Het Drents Museum brengt ‘The American Dream’ weer tot leven met een expositie van realistische kunst uit de periode 1945-1965. Werken van Edward Hopper, Andy Warhol, Alex Katz e.a. Kunsthistorische begeleiding: Christie van der Haak.
 • 804
  Zwolle [Neo Rauch]
  Museum De Fundatie zet de schilder Neo Rauch in de schijnwerpers. Zijn werken zitten vol geheimen en dubbele verhaallijnen. Inhoudelijke begeleiding: Christie van der Haak.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, verrassingsreis
  704
  Verrassingsreis [2017]
  Elk jaar een groot succes! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, natuur en landschap, muziek en theater. VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 voor inlichtingen en plaatsen op de wachtlijst.
 • de gouden engel arnhem
  732
  Rondje Arnhem
  Arnhem heeft misschien niet alles, maar wel heel veel: Sonsbeek, beeldende kunst, architectuur, mode, dans en een prachtige omgeving. Ook bezoek aan Oosterbeek, in de 19de eeuw ook wel 'Hollands Barbizon' genoemd.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, verrassingsreis
  603
  Verrassingsreis [2016]
  Elk jaar een groot succes! Een gevarieerd programma met beeldende kunst, architectuur, natuur en landschap, muziek en theater. == DEZE REIS IS VOLGEBOEKT! Volgende Verrassingsreis waarschijnlijk in mei 2017 ==
 • De gouden Engel kunst- en cultuurreizen, IJsseldag
  638
  IJsseldag
  Een wandeling door Zutphen brengt ons weer terug in de glorietijd van de Hanze. Ook bezoek aan MORE, het nieuwe museum voor Modern Realisme in het naburige Gorssel.
 • 504
  'Turner + Turner' [Zwolle-Enschede]
  Een dubbelexpositie in Zwolle en Enschede met een groot aantal werken van de Engelse schilder William Turner. We bewegen ons door het mooie landschap van Oost-Nederland, door het stroomgebied van Vecht en Dinkel.
 • 537
  Waaldag [Nijmegen e.o.]
  Een dag genieten van de unieke ligging en gevarieerde omgeving van Nijmegen.
 • 532
  Rotterdam in zicht!
  Er zijn weinig plekken in Nederland met meer dynamiek dan de altijd bedrijvige havenstad Rotterdam!
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  350
  Kunstenfestival Landjuweel [Grande Finale]
  Een vreemde stoet van musici, dansers, acteurs, acrobaten en andere kunstenaars beweegt zich door de Nijmeegse Benedenstad richting Stevenskerk. 14 - 18 uur.
 • 316
  Kunstenfestival Landjuweel [Vreugdevuren]
  TWEEDE BEDRIJF: muziek, dans, theater en beeldende kunst op verrassende plekken op en om Landgoed "De Holthurnsche Hof" in Berg en Dal. 17 - 24 uur.
 • 300
  Kunstenfestival Landjuweel [Volledig programma]
  Alle activiteiten van het 2-daagse kunstenfestival Landjuweel meemaken, genieten van alle festiviteiten t.g.v. 25-jaar De Gouden Engel. Landgoedhotel 'De Holthurnsche Hof' (4**).
 • 337
  Kunstenfestival Landjuweel [Zomerspelen]
  EERSTE BEDRIJF: muziek, dans, poëzie en beeldende kunst in kerkjes en vrije natuur van de Ooijpolder. 11 - 16 uur.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  330
  Festival PLUS Programma
  Drie dagen genieten van excursies, museumbezoek en alle activiteiten van het kunstenfestival Landjuweel (29 + 30 juni). Landgoedhotel 'De Holthurnsche Hof' (4**), prachtig gelegen.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  326
  Beemster en Zeevang
  De Beemster: grootschalig baroklandschap, bijzonder om zijn natuurschoon en geometrie. De polder staat op de UNESCO-erfgoedlijst. Ook bezoek aan de polder Zeevang.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  331
  Een rode draad naar Antwerpen ... [Den Bosch Tilburg Antwerpen]
  Moderne tapijtkunst, bijzondere modeontwerpen van Jan Taminiau en Madam Grès. Een gevarieerde dagexcursie met naald en draad ........
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  397
  Meer dan een amuse ... [Tilburg-Antwerpen-Gent]
  Een amuse of een toetje bij het hoofdgerecht, de Biennale van Venetië? Museum De Pont in Tilburg met Anish Kapoor (Biennale-2011) en SMAK in Gent met Mark Manders (Biennale-2013).
 • 232
  IJSSELKUNST [en andere stromingen...]
  Gevarieerde dagreis met aandacht voor architectuur, stedenbouw, industriecultuur en landschapsarchitectuur.