Italië

Reisoverzicht bestemming Italië

 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Venetië. Louman & Friso Nijmegen
  289
  Venetië [Biennale Arte 2022]
  Treinreis,  
  29 aug 2022 
  t/m 6 sep 2022
  9 dagen, 
  € 2.190,-
  VEEL BELANGSTELLING! Moderne kunst in een historische stad zorgt altijd voor een prettige spanning. Landen presenteren zich in de paviljoens van stadspark Giardini, in het Arsenale-complex en in historische palazzi. Curator van de 59ste Biënnale van Venetië is Cecilia Alemani. Nederland wordt vertegenwoordigd door Melanie Bonajo. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten en Femke Gerestein.
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Noord-Italië Monteverdi. Louman & Friso Nijmegen
  381
  Noord-Italië [Monteverdi-reis]
  Busreis,  
  15 jun 2023 
  t/m 27 jun 2023
  13 dagen, 
  REIS IN 2023. VEEL BELANGSTELLING! Themareis Claudio Monteverdi (1567-1643). We volgen het levenspad van de componist, via Cremona en Mantua naar Venetië. Diverse inleidingen en tal van concerten (o.a. Monteverdi-Festival in Cremona). Inhoudelijke begeleiding: Harry-Imre Dijkstra.

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel, Kunst- en Cultuurreizen. Venetië. Louman & Friso
  292
  Venetië [Biennale Arte 2022]
  VEEL BELANGSTELLING! Presentatie van moderne kunst in de landen-paviljoens van Giardini, in het Arsenale-complex en in historische palazzi. Diverse interessante nevenexposities. Curator is Cecilia Alemani. Nederland wordt vertegenwoordigd door beeldend kunstenaar Melanie Bonajo. Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge.
 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  989
  Venetië [Biennale d'Arte]
  EXTRA REIS! Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst op diverse locaties: Giardini, Arsenale en historische palazzi. Treinreis met tussen-overnachtingen in Innsbruck (A) en München (D). Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge. NB. Onder voorbehoud ook als budget-reis mogelijk.
 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  992
  Venetië [Biennale d'Arte] + Lugano
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Treinreis met tussen-overnachtingen in Lugano (CH) en München (D). In en om Lugano: aandacht voor de architectuur van Mario Botta. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten en Piet de Jonge.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Venetië Biennale
  789
  Venetië [Biennale d'Arte]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten.
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen, Venetië Biennale d'Arte 2017
  792
  Venetië [Biennale d'Arte juni 2017]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten. VOORLOPIG VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 i.v.m. beschikbaarheid.
 • 589
  Venetië [Biennale d'Arte] II
  Venetië verveelt nooit, zeker niet tijdens de Biennale d'Arte, wanneer moderne kunst zich presenteert in een historische stad.
 • 592
  Venetië [Biennale d'Arte] I
  Een frisse wind in een historische stad: moderne kunst in stadspark Giardini, in het voormalige Arsenale en in diverse historische palazzi.
 • 591
  Florence [Dante Alighieri, 750 jaar]
  Dante Alighieri werd in 1265 geboren. Al dwalend door Florence brengen twee Dantevertalers de 'Divina Commedia' tot leven.
 • 482
  Veneto-Venetië [architectuur]
  Een rondreis door Noord-Italië langs oude en nieuwe architectuur. Bezoek aan de Architectuurbiënnale van Venetië, welke in 2014 wordt samengesteld door een team o.l.v. Rem Koolhaas.
 • 481
  "Monteverdi en verder ...."
  Van Monteverdi tot Strawinsky: muzikale themareis door Noord-Italië met Venetië als eindbestemming.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  406
  Apulië
  De langgerekte regio Puglia (de 'hak van de Italiaanse laars') biedt alles wat Italië aantrekkelijk maakt: prachtige steden, bijzondere kerken en kloosters, imposante kusten, een gevarieerde natuur en een heerlijke keuken.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  379
  Sardinië
  Grieken, Romeinen, Phoeniciërs en Catalanen kwamen naar dit prachtige groene eiland om er hun voordeel te halen. We zullen merken dat ze ook veel hebben achtergelaten....!
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  389
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  Moderne en oude kunst gaan wonderwel samen in het historische Venetië. Locaties: stadspark Giardini, het voormalige Arsenale en diverse palazzi in de stad.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  392
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  "Het encyclopedische paleis" is de titel van de Biennale-2013. Moderne kunst op bijzondere plaatsen in Venetië.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  381
  Noord-Italië [muziekreis Claudio Monteverdi]
  Unieke themareis in het spoor van Claudia Monteverdi (1567-1643): Cremona (Monteverdifestival), Mantua en Venetië. Exclusief concert door Venetiaans barokensemble.