Italië

Reisoverzicht bestemming Italië

 • De Gouden Engel, Kunst- en Cultuurreizen. Venetië. Louman & Friso
  292
  Venetië [Biennale Arte 2022]
  Bus/Treinreis,  
  3 mei 2022 
  t/m 11 mei 2022
  9 dagen, 
  Altijd weer een belevenis, deze landen-presentatie van moderne kunst. Zijn het de bijzondere hoofdlocaties (Giardini en Arsenale) die deze expositie interessant maken? Of is moderne kunst in historische palazzi een aantrekkelijke combinatie? De 59ste Biënnale van Venetië stond aanvankelijk voor 2021 op de agenda, maar is door 'corona' verschoven naar 2022. Curator is Cecilia Alemani.
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Noord-Italië Monteverdi. Louman & Friso Nijmegen
  281
  Noord-Italië [Monteverdi-reis]
  Bus/treinreis,  
  3 mei 2022 
  t/m 14 mei 2022
  12 dagen, 
  REIS IN 2022! Themareis Claudio Monteverdi (1567-1643). We volgen zijn levenspad: Cremona-Mantua-Venetië. Diverse inleidingen en tal van concerten (o.a. Monteverdi-Festival in Cremona).
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Venetië. Louman & Friso Nijmegen
  289
  Venetië [Biennale Arte 2022]
  Treinreis,  
  14 sep 2022 
  t/m 21 sep 2022
  8 dagen, 
  Altijd weer een belevenis, deze landen-presentatie van moderne kunst. Zijn het de bijzondere hoofdlocaties (Giardini en Arsenale) die deze expositie interessant maken? Of is moderne kunst in historische palazzi een aantrekkelijke combinatie? Diverse nevenexposities. Curator van de 59ste Biënnale van Venetië is Cecilia Alemani.

Eerder plaatsgevonden reizen

 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  989
  Venetië [Biennale d'Arte]
  EXTRA REIS! Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst op diverse locaties: Giardini, Arsenale en historische palazzi. Treinreis met tussen-overnachtingen in Innsbruck (A) en München (D). Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge. NB. Onder voorbehoud ook als budget-reis mogelijk.
 • Venetië, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  992
  Venetië [Biennale d'Arte] + Lugano
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Treinreis met tussen-overnachtingen in Lugano (CH) en München (D). In en om Lugano: aandacht voor de architectuur van Mario Botta. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten en Piet de Jonge.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Venetië Biennale
  789
  Venetië [Biennale d'Arte]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten.
 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen, Venetië Biennale d'Arte 2017
  792
  Venetië [Biennale d'Arte juni 2017]
  Bezoek aan de Biennale d'Arte. Nieuwe kunst in een oude stad die nooit verveelt. Tal van tijdelijke exposities in historische palazzi. Groot aanbod van concerten. VOORLOPIG VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 i.v.m. beschikbaarheid.
 • 589
  Venetië [Biennale d'Arte] II
  Venetië verveelt nooit, zeker niet tijdens de Biennale d'Arte, wanneer moderne kunst zich presenteert in een historische stad.
 • 592
  Venetië [Biennale d'Arte] I
  Een frisse wind in een historische stad: moderne kunst in stadspark Giardini, in het voormalige Arsenale en in diverse historische palazzi.
 • 591
  Florence [Dante Alighieri, 750 jaar]
  Dante Alighieri werd in 1265 geboren. Al dwalend door Florence brengen twee Dantevertalers de 'Divina Commedia' tot leven.
 • 481
  "Monteverdi en verder ...."
  Van Monteverdi tot Strawinsky: muzikale themareis door Noord-Italië met Venetië als eindbestemming.
 • 482
  Veneto-Venetië [architectuur]
  Een rondreis door Noord-Italië langs oude en nieuwe architectuur. Bezoek aan de Architectuurbiënnale van Venetië, welke in 2014 wordt samengesteld door een team o.l.v. Rem Koolhaas.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  406
  Apulië
  De langgerekte regio Puglia (de 'hak van de Italiaanse laars') biedt alles wat Italië aantrekkelijk maakt: prachtige steden, bijzondere kerken en kloosters, imposante kusten, een gevarieerde natuur en een heerlijke keuken.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  379
  Sardinië
  Grieken, Romeinen, Phoeniciërs en Catalanen kwamen naar dit prachtige groene eiland om er hun voordeel te halen. We zullen merken dat ze ook veel hebben achtergelaten....!
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  389
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  Moderne en oude kunst gaan wonderwel samen in het historische Venetië. Locaties: stadspark Giardini, het voormalige Arsenale en diverse palazzi in de stad.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  392
  Venetië [Biennale d'Arte 2013]
  "Het encyclopedische paleis" is de titel van de Biennale-2013. Moderne kunst op bijzondere plaatsen in Venetië.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  381
  Noord-Italië [muziekreis Claudio Monteverdi]
  Unieke themareis in het spoor van Claudia Monteverdi (1567-1643): Cremona (Monteverdifestival), Mantua en Venetië. Exclusief concert door Venetiaans barokensemble.