Frankrijk

Reisoverzicht bestemming Frankrijk

 • De Gouden Engel, Bordeaux
  886
  Bordeaux + Parijs
  bus- of treinreis,  
  21 aug 2018 
  t/m 28 aug 2018
  8 dagen, 
  € 1.290,-
  Bordeaux is volledig herrezen: historische gebouwen zijn gerenoveerd, bijzondere musea, een sfeervol centrum! Ook een kort verblijf in Parijs. Hoofdthema: moderne architectuur van Le Corbusier tot heden. Begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 961
  Lille-Lens
  Busreis,  
  27 sep 2019 
  3 dagen, 
  Lille en omgeving is een bezoek meer dan waard: musea met prachtige collecties, moderne architectuur, cultureel erfgoed. Ook bezoek aan een dependance van het Louvre in Lens. NB. Wijziging in reisperiode is nog mogelijk.
 • Lyon hedendaagse kunst, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen. Louman & Friso Nijmegen
  986
  Lyon [Biënnale Hedendaagse Kunst]
  Treinreis,  
  16 okt 2019 
  6 dagen, 
  Bezoek aan de 15de Biënnale van Hedendaagse Kunst. Ook aandacht voor moderne architectuur en de rijke historie van Lyon. NB. Kleine wijziging in reisdatum en reisduur is mogelijk.

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Lyon
  786
  Lyon [ + Nancy en Dijon ]
  Stedenreis naar Lyon met aandacht voor historie (Romeinse restanten), moderne architectuur en musea. Ook bezoek aan Nancy (Art Nouveau) en de hertogenstad Dijon (Philips de Goede). Inhoudelijke begeleiding Prof. dr. Nico Nelissen. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Marseille
  646
  Marseille en Aix en Provence
  Twee eeuwenoude steden. In Aix-en-Provence wanen we ons in de Middeleeuwen. Marseille staat midden in de moderne tijd. De stad heeft zich weer naar de zee gewend met een keur aan moderne gebouwen en musea.
 • De Gouden Engel kunst-en cultuurreizen, Leuven Reims Metz
  661
  Leuven-Reims-Metz
  Een reis met twee thema's (glas-in-lood en orgel) en twee deskundige begeleiders. Historische steden, kerken met bijzondere ramen en prachtige orgels.
 • 461
  Lens
  De voormalige mijnstreek rond de noordfranse stad Lens verkeert in een proces van grote transformatie: initiatieven op het gebied van cultuur (dependance Louvre), architectuur, stedenbouw, cultureel erfgoed en landschapsinrichting.