Engeland

Reisoverzicht bestemming Engeland

 • De Gouden Engel Kunst-en Cultuurreizen, Zuid-Engeland. Louman & Friso
  263
  Zuid-Engeland [Arts and Crafts]
  Bus/treinreis,  
  19 mei 2022 
  t/m 26 mei 2022
  8 dagen, 
  REIS IN 2022! De beweging van de ‘Arts and Crafts’ (tweede helft 19de eeuw) was een reactie op de industriële revolutie. In architectuur, toegepaste kunst en tuinontwerp werden de Middeleeuwen het romantische voorbeeld. Uiteindelijk was de beweging ook van invloed op het ontstaan van de Art Nouveau en kan men de lijn zelfs doortrekken naar het Nieuwe Bouwen. REISDATUM KAN NOG GEWIJZIGD WORDEN!

Eerder plaatsgevonden reizen

 • Londen, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  005
  Londen
  Reis met bijzondere aandacht voor de kunst van de Pre-Rafaëlieten en de Bloomsbury-group. Ook aandacht voor moderne architectuur, met o.a. de uitbreiding van Tate Modern. Verblijf in een prima hotel in het centrum (Bloomsbury) van Londen, vlakbij het British Museum. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge. NB. DEZE REIS VERVALT. Een volgende reis naar Engeland (Thema "Arts and Crafts") zal in 2022 plaats vinden.
 • De Gouden Engel, Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel
  805
  Londen e.o. [G.F. Händel]
  Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel (1658-1759) in en om Londen. Handel-Festival met een prachtig concertprogramma. Thematische begeleiding: Joost Langeveld.
 • 463
  Het geheim van Londen...
  Wat heeft kunstenaars, architecten, componisten, schrijvers, dichters in de afgelopen eeuwen bewogen om naar Londen te trekken?
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  467
  Liverpool
  De 'Liverpool Biennial' is de grootste manifestatie van hedendaagse kunst in het Verenigd Koninkrijk. Objecten, installaties en performances op ongebruikelijke locaties.