Duitsland

Reisoverzicht bestemming Duitsland

 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Kassel, Documenta2019, Louman & Friso Nijmegen
  251
  Kassel [Documenta] augustus
  Busreis,  
  23 aug 2022 
  t/m 26 aug 2022
  4 dagen, 
  € 945,-
  VEEL BELANGSTELLING! Documenta is een omvangrijke expositie op diverse locaties in Kassel (D), bedoeld om een beeld te geven van de heersende stromingen in de internationale wereld van de beeldende kunst. De 15de editie (18 juni – 25 september 2022) wordt voor het eerst niet door één persoon geleid maar door een groep: Ruangrupa (“Ruimte voor de kunst”) uit Indonesië. Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein, Piet de Jonge
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen Dormagen
  233
  Dormagen [Knechtsteden]
  Busreis,  
  22 sep 2022 
  t/m 25 sep 2022
  4 dagen, 
  € 790,-
  'Festival Alter Musik' in en om de abdij van Knechtsteden. Diverse inleidingen. Dagexcursies naar o.a. Düsseldorf en Keulen. Ook bezoek aan Museum Insel Hombroich en Museum Küppersmühle (Duisburg). Begeleiding Harry-Imre Dijkstra.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen Nietzsche-reis
  348
  Leipzig - Weimar [ In de voetsporen van Nietzsche]
  Busreis,  
  31 mei 2023 
  t/m 5 jun 2023
  6 dagen, 
  REIS IN 2023! Tijdens deze themareis besteden wij zowel aandacht aan de jonge jaren van Friedrich Nietzsche (Naumburg, Leipzig) als aan zijn droevige levenseinde (Weimar). Diverse inleidingen en wandelingen in het spoor van de jonge Nietzsche. Inhoudelijke begeleiding door Nietzsche-specialist en 'Denker des Vaderlands' Paul van Tongeren.

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel Kunst- en Cultuurreizen. Kassel, Documenta2019, Louman & Friso Nijmegen
  250
  Kassel [Documenta] juli
  VEEL BELANGSTELLING! Documenta is een omvangrijke expositie op diverse locaties in Kassel (D), bedoeld om een beeld te geven van de heersende stromingen in de internationale wereld van de beeldende kunst. De 15de editie (18 juni – 25 september 2022) wordt voor het eerst niet door één persoon geleid maar door een groep: Ruangrupa (“Ruimte voor de kunst”) uit Indonesië. Inhoudelijke begeleiding: Femke Gerestein en Piet de Jonge.
 • 107
  Berlijn
  DEZE REIS STOND AANVANKELIJK VOOR 1-7 JULI OP HET PROGRAMMA. De stad Berlijn is in vele opzichten een ideale bestemming: moderne architectuur, musea met prachtige collecties, zomerconcerten op bijzondere locaties. Een zeer gevarieerde excursie-reis. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • Weimar Dessau 100 jaar Bauhaus Gouden Engel kunst- en cultuurreizen Louman & Friso
  995
  Weimar-Dessau [100 jaar Bauhaus]
  Bauhaus (en het verwante De Stijl) zijn van grote invloed geweest op architectuur, stedenbouw en vormgeving in de afgelopen eeuw. We volgen de ontwikkeling via Hagen en Weimar naar Dessau. Inhoudelijke begeleiding: Hans Magdelijns.
 • 908
  Hombroich
  Oude en nieuwe kunst, architectuur en landschap harmonisch verenigd op drie bijzondere locaties: Museuminsel Hombroich, Langen Foundation en de Skulpturenhalle Thomas Schütte. Reisverlenging mogelijk met een extra dag Düsseldorf (zie reis 909). Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten.
 • 909
  Hombroich + Düsseldorf
  Architectuur, kunst en natuur zijn op een ideale manier verenigd in de uiterwaarden van het riviertje de Erft. Een bijzondere combinatie van oude en nieuwe kunst. Extra dag in Düsseldorf, museumstad bij uitstek, moderne architectuur. Inhoudelijke begeleiding: Fien Diepstraten.
 • 7Km
  Kassel + Münster [7Km]
  = REIS IS VOORLOPIG GERESERVEERD DOOR EEN GROTERE GROEP VAN DE KABK DEN HAAG = Budgetplaatsen onder voorbehoud beschikbaar; wachtlijst (opstap Den Haag).
 • 7Kk
  Kassel + Münster [7Kk]
  DEZE REIS IS GERESERVEERD VOOR DE VERENIGING VRIENDEN VAN HET BONNEFANTENMUSEUM te MAASTRICHT. Onder voorbehoud zijn nog enkele budgetplaatsen in een 4-sterren hotel beschikbaar.
 • 7Kh
  Documenta Kassel [7Kh]
  Hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. DEZE REIS IS GEWIJZIGD IN EEN 3-DAAGSE BUDGETREIS NAAR (ALLEEN) KASSEL (9-11 SEPTEMBER). Opstap: Eindhoven-NS en Venlo-NS. Reis gaat zeker door.
 • 754
  Oostzeekust
  Een parelsnoer van Hanzesteden. Prachtige bouwwerken in baksteengotiek. Kerken met indrukwekkende orgels. Buxtehude en Bach. Ook bezoek aan Rügen. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • 7Kg
  Documenta Kassel [7Kg]
  = REISPERIODE IS GERESERVEERD VOOR DE VERENIGING OUD-MEDEWERKERS HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen).= Onder voorbehoud nog enkele budgetplaatsen beschikbaar.
 • 7Kf
  Kassel + Münster [7Kf]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst op locaties in en om het centrum van de stad. REIS IS GEWIZIGD IN EEN 4-DAAGSE COMBINATIEREIS. Nog enkele plaatsen beschikbaar. Reis gaat zeker door.
 • 7Ke
  Kassel + Münster [7Ke]
  = REIS IS VOORLOPIG GERESERVEERD DOOR EEN GROTERE GROEP VAN DE KABK TE DEN HAAG = Onder voorbehoud enkele budgetplaatsen beschikbaar (opstap Den Haag).
 • 7Kd
  Kassel + Münster [7Kd]
  Diverse gebouwen en parken in het centrum van Kassel krijgen eens in de 5 jaren de functie van expositieruimte voor hedendaagse kunst. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst op diverse locaties in en om het centrum van Münster. NB. DEZE REIS IS GEWIJZIGD IN EEN 3-DAAGSE COMBINATIEREIS KASSEL + MÜNSTER! Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, münster skulptur projekte
  7M2
  Skulptur Projekte Münster [7M2]
  Skulptur Projekte toont hedendaagse kunst in de vorm van installaties en sculpturen. Een tweedaagse reis biedt een goede mogelijkheid om de vele werken in en om het centrum in alle rust te bekijken. Artistiek leider van de expositie is Kaspar König. REIS GAAT ZEKER DOOR.
 • 7Kc
  Documenta Kassel [7Kc]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. NB. WIJZIGING! Dit is een 3-DAAGSE REIS naar (alleen) Kassel; opstapplaatsen zijn Den Haag en Arnhem. Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7Kb
  Documenta Kassel [7Kb]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. Nog enkele EXCURSIE- en BUDGET-plaatsen beschikbaar. Reis gaat zeker door.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K7
  Documenta Kassel [7K7]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog excursie- en budgetplaatsen beschikbaar.
 • 7K6
  Kassel + Münster [7K6]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst in parken en op pleinen in en om het centrum van de stad. REIS GAAT ZEKER DOOR. Excursiereis is (voorlopig) VOLGEBOEKT. Nog enkele budgetplaatsen beschikbaar.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K5
  Documenta Kassel [7K5]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS i.s.m. ANTHEIA. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog excursie- en budgetplaatsen beschikbaar.
 • 7K4
  Kassel + Münster [7K4]
  Hedendaagse kunst op diverse plekken in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster: hedendaagse kunst in parken en op pleinen in en om het centrum van de stad. REIS i.s.m. de Vereniging VRIENDEN van het VAN ABBEMUSEUM te Eindhoven. REIS IS VOLGEBOEKT.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  7K3
  Documenta Kassel [7K3]
  Documenta brengt hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Editie 14 van deze 5-jaarlijkse manifestatie heeft de titel 'Learning from Athens'. Artistiek leider van de expositie is Adam Szymczyk. REIS GAAT ZEKER DOOR. Nog enkele excursie- en budgetplaatsen onder voorbehoud beschikbaar. LAST-MINUTE: busretour op deze reis slechts 30 Euro!
 • 7K2
  Kassel + Münster [7K2]
  Hedendaagse kunst op diverse locaties in het centrum van Kassel. Documenta14 heeft de titel 'Learning from Athens'. Skulptur Projekte Münster richt zich eveneens op hedendaagse kunst en vindt om de 10 jaar plaats. Parken en pleinen in en om het centrum van de stad zijn hier de expositieruimte. REIS IS VOLGEBOEKT.
 • De Gouden Engel, kunst- en cultuurreizen, münster skulptur projekte
  7M1
  Skulptur Projekte Münster [7M1]
  Skulptur Projekte maakt de openbare ruimte van Münster eens in de 10 jaar tot een speeltuin voor kunstliefhebbers. We zien hedendaagse kunst in parken en op bijzondere plaatsen in en rond de stad. Artistiek leider van de expositie is Kaspar König.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Kassel-Documenta
  750
  Documenta Kassel
  14de editie van een omvangrijke expositie van hedendaagse kunst. Curator is Adam Szymczyk. Diverse excursiereizen, ook in combinatie met Skulptur Projekte - Münster (3, 4 of 5 dagen). ZIE VERDER OP DEZE SITE VOOR VERTREKDATA, DETAILS EN INSCHRIJVING.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Münster Skulptur
  760
  Skulptur Projekte Münster
  Om de 10 jaar wordt de openbare ruimte in Münster omgebouwd tot een lusttuin voor liefhebbers van moderne kunst. Dagreis en een 2-daagse reis. Ook meerdaagse reizen in combinatie met Documenta - Kassel. ZIE VERDER OP DEZE SITE VOOR VERTREKDATA, DETAILS EN INSCHRIJVING.
 • 752
  Thüringen + Sachsen [Bach & Luther]
  Muzikale themareis 'Bach & Luther' in het jaar van '500 jaar Reformatie'. Eisenach-Erfurt-Dresden-Wittenberg-Leipzig (Bachfestival). DEZE PRACHTIGE REIS MOETEN WIJ HELAAS ANNULEREN. In voorbereiding: muzikale themareis rond G.F. Händel naar Engeland (april-mei 2018).
 • 724
  München
  Moderne architectuur, indrukwekkende museumcollecties, groot concertaanbod, gezellige stad. Ook bezoek aan Frankfurt en Neurenberg. VOLGEBOEKT. Bel 024-3788872 voor inlichtingen en plaatsen op de wachtlijst.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Trier
  609
  Trier
  We verkennen de oudste stad van Duitsland, prachtig gelegen aan de Moezel. Een duik in het Romeinse verleden. Bustocht langs de Saar met een bezoek aan de herbouwde Romeinse Villa Borg.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Emscherkunst en Ruhrtrienale
  640
  Emscherkunst en Ruhrtriennale
  Terwijl kolenmijnen en hoogovens langzaam verdwijnen vullen de open ruimtes zich met beeldende kunst en worden voormalige industriecomplexen tot muziek- en theaterpodia.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Berlijn
  607
  Berlijn 2016
  Spraakmakende stad met een immens cultureel aanbod. Moderne architectuur, museumbezoek, concerten. == Deze reis is VOORLOPIG VOLGEBOEKT ==
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  608
  Hombroich
  Architectuur, kunst en natuur zijn op een ideale manier verenigd in de uiterwaarden van het riviertje de Erft. Een bijzondere combinatie van oude en nieuwe kunst.
 • 552
  Halle en Leipzig [G.F. Händel en J.S. Bach]
  Twee interessante steden, twee bijzondere festivals. Concerten door orkesten en ensembles van wereldklasse.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  554
  Hamburg e.o.
  Moderne architectuur, beeldende kunst en industriecultuur zijn de thema's tijdens een reis naar de Noord-Duitse havenstad.
 • 409
  Düsseldorf e.o.
  Kunst- en architectuurliefhebbers komen in en om Düsseldorf aan hun trekken: Insel Hombroich, Quadriennale, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, architectuur van Frank Gehry, Tadao Ando.
 • 309
  Oberhausen [Big Air Package]
  De voormalige ‘Gasometer’ is door Christo gevuld met een gigantisch ‘lucht-pakket’. Ook bezoek aan het ‘Zentrum für Internationale Lichtkunst’ in Unna.
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  348
  Weimar - Bayreuth [Nietzsche - Wagner]
  Reis n.a.v. 200ste geboortejaar van Richard Wagner. Aandacht voor relatie Nietzsche - Wagner. Bezoek 'Der Ring des Nibelungen' in verkorte versie, op één avond.
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  336
  Kleve - Moyland [Beuys en meer... ]
  Nabij Nijmegen struinen we door het woon- en werkgebied van de kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986). Bezoek museum Kurhaus in Kleve en museum Schloss Moyland. Nicolaaskerk Kalkar
 • DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen
  340
  Essen - Wuppertal
  Moderne architectuur en museumbezoek in Krefeld, Essen en Düsseldorf. Een voorstelling ('Kontakthof') door het Pina Bausch Tanztheater Wuppertal blijft een groot genot!